Biztonsági nyilatkozat és Kockázatértékelés - Legenda

Biztonsági nyilatkozat és Kockázatértékelés

Biztonsági nyilatkozat

A Legenda Kft. által üzemeltetett összes hajó rendelkezik a Budapest Főváros Kormányhivatala Közlekedési Főosztálya által kiállított, érvényes hajóbizonyítvánnyal.
Cégünk megfelel a vonatkozó egészségügyi és biztonsági előírásoknak.
Hajóink A1 osztályba sorolt személyszállító hajók. Műszaki és biztonsági állapotukat az illetékes hatóság az előírásoknak megfelelő rendszerességel felülvizsgálja, az engedélyekben meghatározott biztonsági berendezésekkel rendelkezzenek. A hajóbizonyítványokat a rendeleteknek megfelően, hajóink fedélzetén tartjuk.
A hajóvezetők minden út előtt ellenőrzik a hajó állapotát, az esetleges mechanikai vagy egyéb meghibásodásokat azonnal elhárítják, elvégzik vagy szakértőkkel elvégeztetik a megelőző karbantartásokat.
Hajóinkat kizárólag az előírásoknak megfelelő hajóvezetői engedéllyel rendelkező, teljesen kiképzett és tapasztalt hajóparancsnokok vezetik.
A hajóparancsnokok menet közben VHF Rádió kapcsolatot tartanak a közelben közlekedő egyéb vizijárművekkel, szükség esetén a Vizirendészettel és a NAVINFO-val.
A Legenda Kft. legénysége rendelkezik elsősegélynyújtási képesítéssel.
A Legenda Kft. mindent előírást betart és minden szükséges intézkedést megtesz utasai biztonsága érdekében.
A személyzetet tagjai képesek a hajók biztonságos üzemeltetésére, kikötésére, segítik az utasok be- és kiszállását a hajókon, óvják utasaink egészségét, biztonságát, valamint ismerik és képesek megfelelően használni a hajók fedélzeti biztonsági berendezéseit.
A személyzet és a kapitányok kiválasztására nagy hangsúlyt fektetünk, kizárólag olyan munkatársakat alkalmazunk, akik képességeivel, szakmai kompetenciáival elégedettek vagyunk, valamint rendelkeznek az előírt engedélyekkel.
Hajóinkon a Hajóbizonyítványokban meghatározott számú és minőségű mentőfelszerlés, elsősegély-készletet és tűzoltó berendezés mindig üzemképesen rendelkezésre áll.

KOCKÁZATÉRTÉKELÉS

Utasaink biztonsága természetesen mindenkor a legfontosabb számunkra, ezért külön szeretnénk felhívni figyelmüket, az alábbi, a biztonságot és kényelmét érintő főbb szempontokra:

  • A szükséges hatósági ellenőrzéseket és az engedélyek kiadást a Budapest Főváros Kormányhivatala Hajózási Főosztálya végzi.
  • Hajóink megfelelnek a vonatkozó egészségügyi és biztonsági előírásoknak.
  • Minden előírt életmentő berendezés és tűzoltó berendezés üzemkészen rendelkezésre áll a hajóink fedélzetén. A személyzetet rendszeresen képezzük és gyakoroltatjuk a berendezések használatát.
  • Minden hajónkon menet közben, 2 fő hajózó személyzet tartozkodik, akik mindegyike rendelkezik hajóvezető képesítéssel.
  • Legénységünk rendelkezik elsősegélynyújtási képesítéssel is, és minden hajó fedélzetén biztosított az előírt elsősegély-készlet.
  • Kérjük, utazása előtt ellenőrizze az időjárás előrejelzést és viseljen a körülményeknek megfelelő ruházatot. Esőben vízálló felsőruházat, napsütésben fényvédő krém, kalap és hosszú ujjú ruházat javasolt, amennyiben a nyitott felső fedélzeten szeretne tartózkodni.
  • A hajóinkon mosdó-WC található.
  • Néhány hajónk kerekesszékkel is könnyedén használható.
  • Minden hajónk rendelkezik felelősségbiztosítással.