Adatvédelem - Legenda

Adatvédelem, Általános Szerződési Feltételek

Az adatvédelemről

Az Ön személyes adatainak védelme a Legenda Kft. és partnerei számára kiemelt fontosságú. A weboldalunk használata közben szükséges, azonosításra alkalmas, személyes jellegű adatok begyűjtése és feldolgozása megfelel az érvényben lévő magyar adatvédelmi előírásoknak (személyes adatok védelméről és közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 2011. évi CXII. törvény).
Az oldalunkon található linkek átvezethetnek egyéb szolgáltatók weboldalára, ahol ez a gyakorlat nem érvényes. Az adatvédelmi előírások külső szolgáltatók általi betartatására lehetőségünk nincs, azért felelősséget nem vállalunk.

Adatgyűjtés és feldolgozás

Weboldalunk látogatása alatt webszerverünk a következőket rögzíti és tárolja: internet-szolgáltatójának IP címét, a weboldal(aka)t, ahonnan meglátogatott minket ill., amelyeket tőlünk meglátogatott, valamint a látogatás időpontját és időtartamát.
Az Ön személyes adatai - úgy, mint név, levelezési cím, telefonszám, stb. - csak azután kerülnek nálunk rögzítésre, miután Ön ezek valamelyikét szolgáltatás foglalása és/vagy jegyvásárlás közben megadta.

Az adatgyűjtés és feldolgozás célja

Foglalás és/vagy jegyvásárlás során kizárólag olyan adatokat kérünk Öntől, amelyek az utazás létrejöttéhez feltétlenül szükségesek. Az Ön adatai tehát elsősorban az utasok ill. jegyek azonosítása céljából kerülnek felhasználásra.

Az Ön személyes adatainak átadása harmadik fél számára

Az Ön adatait bizalmasan kezeljük és harmadik fél számára nem továbbítjuk, kivéve, ha ez a szerződés teljesítéséhez elengedhetetlen (pl. posta, futárszolgálat). Munkatársaink, partnereink és szolgáltatóink titoktartási kötelezettséggel tartoznak felénk. Adattovábbítás a hatósági hivatalok felé csak a törvényi előírások keretein belül történhet.

Adatvédelem, adatbiztonság

A Legenda Kft. megtette a szükséges technikai és szervezeti intézkedéseket, hogy az Ön által rendelkezésére bocsátott személyes adatokat eltűnés, megsemmisülés, manipuláció és jogosulatlan hozzáférés ellen megvédje.

Adatvédelmi nyilatkozat

A Legenda Kft. felelősséget vállal a fentiekben meghatározott adatvédelmi pontok betartásáért. Amennyiben további kérdései merülnének fel, kérjük, forduljon hozzánk bizalommal!

Online jegyvásárlás

Üdvözöljük a K&H Bank biztonságos, internetes fizetési megoldásával működő Legenda jegyvásárlás rendszerében. Az alábbiakban röviden ismertetjük, miként intézheti biztonságos módon online jegyvásárlását.

Mire figyeljen az online jegyfoglaláskor és vásárláskor?

 • Olvassa el a hajós városnézés programjait, a programok időpontjait, a foglalás és a fizetés feltételeit!
 • Tanulmányozza át a jegyvásárlás biztonsági feltételeit, hiszen ezzel garantálják az Ön adatainak biztonságát!
 • Tartsa nyilván a jegyfoglalással kapcsolatos adatait!
 • Tartsa nyilván a fizetéssel kapcsolatos tranzakciós adatait! (tranzakciós azonosító, engedélyszám)
 • Biztosítsa, hogy titkos kártyaadataihoz illetéktelen személy soha ne férhessen hozzá!
 • Használjon olyan böngészőt, amely támogatja az SSL titkosításhoz szükséges opciót!
 • 20-nál több jegy egyszerre nem foglalható.

A biztonságról

Az SSL, a Secure Sockets Layer elfogadott titkosítási eljárás rövidítése. Bankunk rendelkezik egy 128 bites titkosító kulccsal, amely a kommunikációs csatornát védi. A K&H Banknak számára a VeriSign cég teszi lehetővé a 128 bites kulcs használatát, amely segítségével biztosítjuk az SSL alapú titkosítást. Jelenleg a világ elektronikus kereskedelmének 90%-ában ezt a titkosítási módot alkalmazzák. A vásárló által használt böngésző program az SSL segítségével a kártyabirtokos adatait az elküldés előtt titkosítja, így azok kódolt formában jutnak el a K&H Bankhoz, ezáltal illetéktelen személyek számára nem értelmezhetőek.

Az internetes fizetésről

A K&H Bank internetes fizetési rendszere a MasterCard, a VISA termékcsaládba tartozó VISA és VISA Electron (utóbbi esetében kizárólag a kibocsájtó bank engedélyével) bankkártyák használatát, valamint az internetes használatra alkalmas webkártyákkal ill. egyszer használatos kártyaszámmal történő fizetést teszi lehetővé.

A bankkártyás fizetés révén Ön kényelmesen és biztonságosan vásárolhat áruházunkban. A kiválasztott áruk megrendelése után Önt a K&H Bank weblapjára irányítjuk, ahol a Bank által használt, jelenleg legbiztonságosabbnak ítélt, titkosítással lebonyolított tranzakción keresztül fizethet bankkártyájával. Vásárlóinknak csak annyi a dolga, hogy a fizetési mód kiválasztásánál "fizetés bankkártyával" feliratra kattintsanak, majd a K&H Bank fizetési szerverén a kártya számát, lejárati dátumát és háromjegyű biztonsági kódját megadják. A K&H Bank a VISA Classic, VISA Electron és Eurocard/MasterCard típusú kártyákat fogadja el.

A kizárólag elektronikus használatra kibocsátott bankkártyákat csak abban az esetben fogadhatjuk el, amennyiben annak használatát a kártyát kibocsátó bank engedélyezi! Kérjük, érdeklődjön bankjánál, hogy az Ön kártyája felhasználható-e interneten keresztül lebonyolítandó vásárláshoz.

A K&H Bank a sikeres vásárlást követően a tranzakcióról engedélyezési számot bocsát ki, amelyet érdemes felírni vagy az egész oldalt kinyomtatni. Sikertelen tranzakció esetén a K&H Bank hibaüzenetben közli a hiba okát.

Az online jegyfoglalás, jegyvásárlás és fizetés lépései:

 • Ön a Legenda website jegyfoglalás oldalán kiválasztja a kívánt időpontot, programot és a jegyek számát, amelynek értékét bankkártyás fizetéssel kívánja kiegyenlíteni, majd megadja nevét és e-mail címét, és a Tovább gombra kattint.
 • Kérjük, ellenőrizze, hogy pontosan adta-e meg e-mail címét! A vásárlást visszaigazoló foglalási sorszámot a megadott e-mail címre továbbítjuk.
 • A Tovább gombra kattintva egy a foglalási adatait összefoglaló oldalrajut, ahonnan egy visszaigazoló e-mailt is kap.
 • A Foglalás megerősítése és fizetés bankkártyával gombra kattintva Ön elhagyja a Legenda weblapját és a bankkártyás fizetést lebonyolító KH Bank oldalára jut.
 • A kártyaadatok megadását követően a Fizetés gombra kattintva indíthatja el a tranzakciót.
 • A fizetést követően kattintson a Vissza a bolti alkalmazáshoz linkre, hogy befejezze a rendelést és megtekinthesse a jegyvásárlás összes adatát, ahol a tranzakció eredményéről kap visszaigazolást, amelyet e-mailben is továbbítunk.

A bankkártyával történő fizetés esetén a sikeres tranzakciót követően - ez a bankkártya érvényessége és a fedezet ellenőrzése utáni elfogadást jelenti - a K&H Bank elindítja a Kártyabirtokos számlájának megterhelését a szolgáltatás ellenértékével.
A Legenda rendszere a lefoglalt jegyeket 30 percig zárolja, így a fizetés alatt azokat más vásárló nem foglalhatja le. Amennyiben 30 percen belül nem sikerül fizetnie, úgy sajnos új foglalást kell indítania. Felhívjuk figyelmét, hogy a foglalás adatait a megadott e-mail címére is elküldjük. Amennyiben a fizetés során bármilyen hiba lépne fel, az e-mailben szereplő azonosítóra és adatokra hivatkozva, kérjük, lépjen kapcsolatba a Legenda munkatársaival.
Amennyiben a tranzakció eredményéről, - annak sikertelensége esetén - okáról, részleteiről bővebben kíván tájékozódni, kérjük, vegye fel a kapcsolatot számlavezető bankjával.

A jegyfoglalás módosítása, törlése, reklamáció

Jegyfoglalásától a vásárlás napjától számított 14 napon belül, de legkésőbb a szolgáltatás egészének teljesítését megelőzően, illetve amennyiben az kedvezőbb, a szolgáltatás igénybevétele előtt 24 órával elállhat vagy módosíthatja. Jogos elállás esetén a vásárlás ellenértékének visszatérítését haladéktalanul elindítjuk, melynek jóváírásáról a K&H bank gondoskodik. A tényleges jóváírás 2-3 banki munkanapot vesz igénybe.

Amennyiben a fizetési folyamat során hibát tapasztalt vagy a szolgáltatásunkkal kapcsolatban problémája merült fel, kérjük, haladéktalanul jelezze felénk, hogy azt mielőbb megoldhassuk.

Fenti esetekben, a foglaláskor kapott e-mailben szereplő azonosítóra és adatokra hivatkozva, az alábbi elérhetőségeinken keresheti munkatársainkat.

Legenda Idegenforgalmi, Művészeti és
Műszaki Szolgáltató Korlátolt Felelősségü Társaság
1051 Budapest, V. kerület, Jane Haining rakpart 7-es hajókikötő
1115 Budapest, Fraknó u 4.
Cégjegyzékszám: 01-09-066303
Adószám: 10346406-2-43
E-mail: legenda@legenda.hu
Tel.: +36 1 266 4190, +36 30 335 2338